Jag tycker om mat på alla möjliga och omöjliga sätt. För det mesta säger jag – Det var gott, eller att – Det här var mycket gott. Men ibland så är det som att vissa maträtter har saknats hos en. Ett tomrum på smakkartan eller vad det nu kan bero på. Det var en sån dag idag. Måste bara få uttrycka min stora hänförelse. – Det här är nog de godaste jag ätit på länge.
Kombinationen av den salta sillen, sötman i löken och timjan som är en sådan perfekt kombination till lök. Vanliga enkla råvaror. Men så gott tillsammans med potatisen och ett härligt knaprigt knäckebröd. Nä, nu ska jag inte hålla er ifrån dagens recept. Jag lagade bara upp en portion för min man är inget vän av sill.
Stekt saltsill med lök
1 st filé av saltsill som blötlagts över natten
1 st gul lök
1/2 dl mjölk
1 krm färsk hackad timjan
ströbröd
smör
Så här gjorde jag idag efter att ha satt på potatisen:
1. Skivade löken och stekte den mjuk i smör. La upp den på fat och varmhöll.
2. Panerade sillen som fick stekas i smör till fin färg. La den på löken.
3. Vispade ur stekpannan med mjölken och tillsatte timjan. Lät såsen puttra ett par minuter.
4. La upp sillen, löken, potatisen och såsen tillsist. En kvist timjan för ögat.
5. Servera ett krispigt knäckebröd med smör till och drick det du tycker bäst om………
stekt saltsill med lök (eller med löksås som jag brukar äta) och potatis är nog bland det bästa som finns!
Kul med pitepalten också! Var länge sedan jag åt det…min mormors palt med älgkött i är bland det godaste jag vet. visste du förresten att man förr kallade flatpalt, för nakenpojke?
Hej Emma
Kul att du tittar in och lämnar en kommentar.
Det är märkligt vad mormödrar kan lämna matspår i en som inte går ur. Själv har jag aldrig provat palt med älgkött i, får se om det blir av någon gång.
Nakenpojke var ett nytt begrepp för mig, va skoj. Varifrån norr är mormor?
Ha de gott
Mimmi 🙂
[…] 20, 2008 av mimmismat Idag åt vi stekt saltsill med löksås och potatis till middagmat. Det är bland det godaste jag vet. Sältan från sillen och sötman […]